luni, 18 iulie 2016

Europa - o scenă a realităţii contemporane

Vineri, 08.07.2016, elevii Colegiului Naţional ,,Constantin Cantacuzino” Târgovişte, de la clasele a IX-a C şi a X-a C, specializarea bilingv engleză, au participat la teatrul-forum despre criza umanitară şi a refugiaţilor în context European, activitate coordonată de doamna profesoară Elena Buzăianu şi  intitulată Europa - o scenă a realităţii contemporane, în cadrul proiectului MEREU – Manifestarea Elevilor de Responsabilizare şi de Educaţie pentru Umanitate.
În prima parte a acestei activităţi, elevii au vizionat o scurtă piesa de teatru, susţinută de voluntarii Europe Direct, pe tema imigranţilor. Interesant a fost faptul că publicul-spectator a devenit activ pentru că a avut posibilitatea de a interveni în scenetă, putându-şi exprima punctul de vedere asupra temei prin interpretarea anumitor personaje.
În a doua parte  a activităţii a avut loc o dezbatere în care participanţii au formulat „3 temeri” si „3 aşteptări” legate de această problemă actuală a Europei, criza refugiaţilor. La final, participantii s-au prezentat si au fost implicati într-un joc interactiv.

Mulţumim Centrului Europe Direct pentru oportunitatea acestei colaborări si Bibliotecii Judeţene ,,Ion Heliade Rădulescu” pentru găzduire.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu