miercuri, 18 octombrie 2017

13 octombrie - ziua orientării în carieră

Elevii clasei a XI-a C de la Colegiul Național Constantin Cantacuzino au organizat o excursie în perioada 13-14 octombrie, împreună cu doamna Inspector Școlar General Adjunct, prof. Gabriela Istrate și doamna profesor, Ema Buzăianu, care a avut ca scop principal orientarea în carieră. Astfel, ei au avut oportunitatea de a audia mai multe cursuri în cadrul Universității Transilvania din Brașov. Elevii au avut posibilitatea de a alege între mai multe cursuri din data de 13 octombrie, majoritatea optând pentru cel de Economie Globală și Tehnici ale Dezvoltării Economice în Uniunea Europeană, susținut în limba engleză. Alte cursuri în desfășurare la care au participat în funcţie de obiectivele referitoare la viitorul lor au fost cel de marketing şi cel de informatică.

Pe lânga acestea, elevilor li s-a adus la cunoștință importanța alegerii unei facultăți ce corespunde în totalitate calităţilor şi competenţelor pe care le deţin, astfel încât, la sfârșitul acesteia, să aibă şansa de a profesa în domeniul studiat.
Însă scopul excursiei nu a fost doar cel educațional, ci și recreativ. În Brașov, principalul obiectiv turistic a fost Biserica Neagră, dar priveliștea de pe Muntele Tâmpa, acolo unde se află simbolul orașului, s-a dovedit a fi extraordinară.      
Programul din cea de-a doua zi a inclus Cetatea Râșnov, Castelul Bran și un obiectiv cu încărcătură istorică, Mausoleul de la Mateiaș, un moment dedicat eroilor din Războiul de Întregire Națională.  Prin luptele duse aici a fost oprită înaintarea Puterilor Centrale spre Câmpia Română, dar soldații au fost nevoiți să se retragă în cele din urmă spre Târgoviște.

Elevii nu au rămas doar cu amintirea locurilor vizitate, ci și cu idea că, pentru a ajunge oameni de succes, trebuie să studieze într-un domeniu în care abilitățile lor sunt puse în valoare, ceea ce înseamnă ca trebuie sa fie siguri de alegerea făcută. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu