marți, 27 februarie 2018

Acțiune desfășurată în parteneriat cu Penitenciarul Găești


      În data de 26.02.2018, la Colegiul Național ”Constantin Cantacuzino” Târgoviște, a avut loc o acțiune desfășurată în parteneriat cu Penitenciarul Găești, în baza unui program național de prevenție a criminalității. În acest sens, de la Penitenciarul Găești s-a deplasat o echipă de psihologi și angajați, însoțind trei deținuți, urmând să prezinte unui grup de elevi din liceu experiența trăită în detenție. Timp de o oră, elevii claselor a XI-a D, a XI-a C și a XII-a D, au ascultat sfaturile domnilor psihologi dar și mărturisirile deținuților, aflați la finalul pedepsei. Elevii au putut pune întrebări, tratând cu seriozitate aspectele legate de problema anturajului, a vieții dezorganizate sau viciilor, care constituie un mediu propice dezvoltării unui climat infracțional, cu consecințe dramatice pentru viața tinerilor în special.
        Găsim oportună colaborarea între instituții, tinerii fiind vulnerabili în fața tentațiilor. De aceea prevenția, unor evenimente cu urmări nedorite pe întreaga viață, este soluția care poate reduce criminalitatea și riscul de comportamente deviante. 
      Mulțumim întregii echipe de la Penitenciarul Găești pentru vizita făcută, înțelegând importanța desfășurării unor astfel de întâlniri, care pot responsabiliza tinerii elevi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu