joi, 12 aprilie 2018

Selecția participanților în cadrul proiectului „Zidurile au apărat oamenii, acum, oamenii apără zidurile. Lobby și advocacy în cetatea Târgoviștei”

Asociația Cultural-educativă „Ambasadorii prieteniei„ selectează un număr de 60 elevi și 30 de studenți pentru a participa la activitățile ce se vor derula pe o perioadă de un an de zile (1.04.2018 - 1.04.2019), în cadrul proiectului „Zidurile au apărat oamenii, acum, oamenii apără zidurile. Lobby și advocacy în cetatea Târgoviștei”.

Scopul proiectului: mobilizarea / solidarizarea comunității și a autorităților locale pentru protejjarea și valorificarea patrimoniului istoric al orașului Târgoviște. 

Obiective: 
O1 Cunoasterea situației clădirilor istorice și a monumentelor aflate în pericol, precum și a cadrului juridic existent pentru protejarea acestora de către întreaga comunitate 
O2 Familiarizarea târgoviștenilor cu activitățile de lobby și advocacy. Elaborarea și pilotarea unor proceduri-instrumente de protecție civică, lobby și advocay (inclusiv reglementări juridice) pentru salvarea monumentelor și a clădirilor aflate în pericol. 
O3 Formarea competențelor pentru acțiuni de lobby și advocacy în rîndul participanților direcți.

Cei selectați se vor constitui în 3 grupe specializate: 
G1 Lege–politică publică: legislație, politici publice, relația cu autoritățile; 
G2 Istorie valorificată: patrimoniul local aflat în pericol - exemple pozitive din alte localități - mijl. orig. de valorificare a ist. locale - rolul media,;
G3 Contact cu comunitatea: prezentarea  probl. pentru atragerea sprijinului diversilor actori locali 

și vor participa la 3 seminarii-ateliere de 6 ore, pe parcursul urmatoarelor 6 saptamini, care vor viza  inițierea în activități de lobby și advocacy, urmând ca în următoarele 7 luni, fiecare grup să stabilească strategia de interventie/actiune, câteva acțiuni de lobby si/sau advocacy specifice (Intilniri cu parlamentarii si consilierii locali, petitii la nivel central sau local, propuneri de politici publice, articole in presa, interviuri la radio si TV, prezentări publice, expozitii foto, clipuri publicitare, afise, pliante, harta situatiei cladirilor aflate in pericol, tururi virtuale. 
Toate activitățile și produsele proiectului vor fi organizate pe un site dedicat. 

Pentru înscriere completați: Fomularul de înregistrare .

Perioada de înregistrare se încheie în data de 21 aprilie, ora 12.00

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu