joi, 28 iunie 2018

Etapa Națională și premierea laureaților Proiectului Educațional „Familia mea în vremea Marelui Război și a Marii Uniri” organizat de către Societatea de Științe Istorice din România și Universitatea din București
În perioada 26-28 iunie 2018, la Universitatea din București s-a desfășurat Etapa Națională și premierea laureaților proiectului educațional, „Familia mea în vremea Marelui Război și a Marii Uniri”. Concursul a fost organizat de Facultatea de Istorie a Universității din București, în parteneriat cu Societatea de Științe Istorice din România.
Pornind de la constatarea că la împlinirea unui secol de la Marea Unire din 1918 societatea românească are un prilej unic de a reflecta critic asupra evoluției sale istorice și asupra perspectivelor sale de viitor, Societatea de Științe Istorice din România consideră că principala valență a Centenarului este cea educativă și anume transmiterea de principii, valori și atitudini către tânăra generație aflată pe băncile școlii, cu scopul de a conștientiza și onora jertfele înaintașilor, ale generației care a făurit Marea Unire, dar și de a genera o reflecție asupra modului în care fiecare dintre noi poate contribui la conturarea României viitorului.
Are ca obiectiv  sporirea interesului elevilor pentru studierea istoriei Primului Război Mondial și a Marii Uniri. La acest proiect au participat 100 de elevi și profesori din 22 de județe din toate zonele țării.
Etapa Națională a proiectului s-a desfășurat la Facultatea de Istorie a Universității din București, astfel: în ziua de 27 iunie, a  avut loc prezentarea lucrărilor laureate la secțiunea A și s-a desfășurat ultima etapă a secțiunii B –  concursul de testare a cunoștințelor de istorie a perioadei 1916-1918.  În paralel, profesorii care au coordonat lucrările elevilor și i-au pregătit pentru concursul tematic, au participat la o dezbatere privind predarea istoriei în școală și rolul acesteia în societate.
Ceremonia de premiere a laureaților s-a desfășurat joi, 28 iunie 2018, la Facultatea de Istorie. Premiile au fost oferite de SȘIR, Universitatea din București, Editura TipoMoldova, Revista Historia, Fundația Svasta.
Județul Dâmbovița a fost reprezentat la Etapa Națională a acestui concurs de către Zamfir Rebeca, elevă a  C.N. „Constantin Cantacuzino”- Târgoviște, pregătită de către profesoara de istorie, Ferezia Stancu.
La acest concurs, reprezentanta Colegiului Cantacuzino a obținut  PREMIUL II.
                                      

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu