miercuri, 10 octombrie 2018

Code Week 2018 - Eveniment de robotică și programare


În perioada 8 – 12 octombrie 2018, elevii clasei 4B celebrează „Code Week_2018”, participând la un eveniment de robotică și programare. 

Acesta este organizat pe trei workshopuri. Primul workshop face introducerea în limbajul programării, folosind aplicațiile ScratchJr și Scratch. Elevii vor programa cu ajutorul acestora, utilizând tablete de la clasă și pe cele personale. Al doilea workshop este despre robotică și automatizare în învățământul primar. Copiii vor fi provocați să construiască un rover care să meargă pe Marte. Ca să-și realizeze misiune, elevii trebuie să utilizeze scripeți, metode de agregare, motoare ca să miște roverul pe terenul marțian. Pentru acest atelier se va utilza kitul Lego WeDo Education. Al treilea workshop face referire la descoperirea unei serii de tehnici de programare cu Python 3, explorând Astro Pi: Mission Zero. Elevii vor încerca să scrie un program scurt care ar putea rula pe unitățile Astro Pi de pe Stația Spațială Internațională.

Activitățile se desfășoară în colaborare cu George Radu, expert în rachetomodelism, Ioan Radu, masterand la „Integrated electrical systems engineering in vehicles”, Universitatea „Valahia” din Târgoviște, elevii claselor pregătitoare A și S, a XII – a A – clasă de invățători- educatoare, coordonați de către doamnele profesoare Radu Mărioara, Călin Gabriela, Radu Florentina. 

Evenimentul este finanțat cu ajutorul inițiativei Meet and Code (https://www.meet-and-code.org/) susținută la nivel european de compania SAP. Meet and Code este coordonată de Haus des Stiftens gGmbH și rețeaua TechSoup Europe în 22 de țări europene și susține evenimente de tehnologie și programare desfășurate în timpul Europe Code Week.
În România, inițiativa Meet and Code este coordonată de Asociația Techsoup. Din 2010, Asociația Techsoup (https://www.asociatiatechsoup.ro/) creează și oferă resurse IT și experiențe de învățare a tehnologiei pentru organizații nonprofit, tineri și profesori. Asociația Techsoup este câștigătoare a premiului Digital Skills for Education din cadrul European Digital Skills Awards în 2017, competiție organizată de Comisia Europeană.


Diversity in STEM


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu