sâmbătă, 22 decembrie 2018

HOUR of CODE printre cantacuzinii târgovișteni


În prima parte a lunii decembrie, aproape 200 de cantacuzini au desfășurat activități de robotică și/sau  programare în cadrul evenimetului înscris pe harta Hour of Code.
Elevii de la clasa a 4B, în orele de curs opțional, au creat jocuri digitale, programând cu Scratch și Scratch Jr. Au construit roboți și au scris scurte programe care le-au transmis cum să se deplaseze, utilizând trusele educaționale Lego WeDo și aplicația corespunzătoare.
În cadrul orelor de practică, viitoarele învățătoare și educatoare de la clasa a 12A și copiii de la 4B au au participat la o nouă activitate de programare. Au scris programe scurte pe care le-au transmis pentru a fi redate pe Stația Spațială Internationala. Șapte echipe au reușit să finalizeze Mission Zero_Astro PI și să trimită programul care măsoară temperatura. Aceștia vor fi recompensați cu certificate pe care vor fi trecute data, ora și temperatura de pe I.S.S. la momentul rulării programului.
Hour of Code a continuat cu o activitate în cadrul căreia elevii și-au preadat unii altora. Copiii de la 4B  au format patru echipe și au defășurat ateliere de formare cu patru clase în același timp. I-au ajutat pe cei mici (pregătitoare A, 1B, 3D) să pătrundă în tainele scrierii de programe și au fost învățați de cei mai mari (6A) cum să realizeze felicitări digitale, utilizând Scratch. La finalul activităților, roboții Lego WeDo au fost conenctați la tablete și programați să se deplaseze.  
Toate activitățile s-au desfășurat în cadrul proiectului european eTwinning „UNIVERSE, NEW FRONTIERS”.
Felicitări elevilor implicați și cadrelor didactice care au facilitat activitatea, Silvia Mareș, Florentina Radu, Adriana Manole, Mărioara Radu, Claudia Bejinaru și Alexandra Miricioiu!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu