duminică, 26 septembrie 2021

Ziua Limbilor Europei la Colegiul Național Pedagogic ”Constantin Cantacuzino” Târgoviște

Ziua Limbilor Europei este o manifestare care celebrează diversitatea lingvistică, multilingvsmul, învățarea limbilor străine pe durata vieții. Ziua Europeană a Limbilor are ca obiectiv să atragă atenția publicului asupra importanței învățării limbilor străine și să îl sensibilizeze cu privire la existența și valoarea tuturor limbilor vorbite în Europa, încurajând învățarea lor.

Manifestarea a debutat acum 20 de ani, când Consiliul Europei a declarant anul 2001 drept Anul European al limbilor vorbite. De atunci, în fiecare an, pe 26 septembrie, în toate cele 45 de state ale Consiliului Europei se sărbătorește Ziua limbilor vorbite.

În lume sunt vorbite în prezent aproximativ 7000 de limbi, majoritatea fiind vorbite în Asia și în Africa. Pe continentul european, cei peste 800 de milioane de locuitori vorbesc 24 de limbi oficiale, dar există peste 60 de comunități autohtone, care vorbesc o limbă regională sau minoritară. Se estimează că mai mult de jumătate din populația planetei este bilingvă sau plurilingvă.

҈    Let’s English all day! – 27 septembrie 2021


҉    Parlons francais toute la journée! 28 septembrie 2021


Colegiul Național Pedagogic ”Constantin Cantacuzino” Târgoviște marchează a 20-a ediție a Zilei Limbilor Europei printr-o serie de activități specifice: poezii, expoziții, machete, concursuri de cultură generală, karaoke.

Sub genericul Let’s English all day! și Parlons français toute la journée!, elevii și profesorii cantacuzini vor răspunde provocării de a comunica o zi întreagă exclusiv în cele două dintre cele mai vorbite limbi europene.

Desigur, vă încurajăm și pe voi să vorbiți oricând, orice limbă străină!

   

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu