vineri, 9 septembrie 2016

BILANȚ ȘI PERSPECTIVE

În prima zi a unui nou an închizi ochii pentru o clipă și îți pui o dorință. NOI ne-am pus mai multe dorințe și s-au împlinit toate.
În perioada 6-12 septembrie 2015 Colegiul Național ,Constantin Cantacuzino Târgoviște a găzduit a doua mobilitate din proiectul Art Nouveau - Art Renouveau, proiect finanțat de Uniunea Europeană în cadrul programului Erasmus+ 2014-2020. Au participat profesori și elevi din toate echipele de proiect din Scoția, Germania, Franța, Slovenia, România și Bulgaria. Activitățile planificate pentru această saptămână au oferit reale experiențe de neuitat, atât din punct de vedere cultural, cât și din punctul de vedere al interacțiunilor sociale. 
În anul școlar 2015-2016 Colegiul Național Constantin Cantacuzino din Târgoviște a devenit beneficiarul a două proiecte Erasmus+, unul pentru domeniul educație școlară, destinat cadrelor didactice și al doilea pentru domeniul formare profesională (VET), destinat elevilor de la profilul pedagogic, specializarea învățător-educatoare și profesorilor metodiști care conduc sau realizează practica pedagogică.
Pentru cei peste 40 de ani de excelență în educație doamnele profesor DINU DIDINA, STROESCU STANA și DROGOMIR MARIA EUZEFINA au fost premiate de Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița.
În perioada 21-24 aprilie 2016 s-a desfășurat la Târgoviște etapa națională a Olimpiadei de limba și literatura română - liceu. Colegiul Național Constantin Cantacuzino a fost gazda celor aproximativ două sute de elevi, în cele trei zile de examen (proba scrisă și proba orală). A fost o ocazie extraordinară de a susține PERFORMANȚA în educație pentru care mulțumim Inspectoratului Școlar Județean Dâmbovița, prof. Tatiana Ghiță- inspector școlar de specialitate și profesorilor noștri de limba română: prof. Gabriela Catrina, prof. Adriana Alecu, prof. Aurelia Stancu, prof. Angelica Duțu-Runceanu, prof. Roxana Tănase. 
Cei mai buni dintre elevii noștri ne-au reprezentat cu succes la etapa națională a olimpiadelor școlare, obținând premii și mențiuni: VLĂDUCĂ ANCA, XI B - pedagogie, BUCUR KARINA, XII C- limba engleză, DINCĂ ANA-MARIA, XI B -  pedagogie, MERTIC IOANA YULISSA, IX C - limbi clasice, DANCIU MARIA, IX C- limbi clasice, STAN RALUCA GABRIELA, IX A- religie, MĂNGUȚĂ YASMINA, V B - limba română, GEORGESCU BOGDAN, XII B - istorie. 
Pentru numeroasele premii obținute la concursuri naționale, județene/ interjudețene peste150 de elevi au fost premiați cu prilejul Zilei Colegiului de către Asociația Părinților Cantacuzini.
Competiția ȘCOALĂ EUROPEANĂ 2016 ne-a adus un nou titlu, al treilea, certificând astfel dimensiunea europeană a educației în școala noastră.
Rezultatele obținute de absolvenți la examenele de sfârșit de ciclu ne-au clasat printre cei mai buni la nivelul județului Dâmbovița.
Mulțumesc colectivului de cadre didactice pentru activitatea pe care au desfășurat-o în anul școlar anterior și părinților cantacuzini că ne-au fost alături.
Anul școlar 2016-2017 va fi pentru NOI toți anul proiectelor. Ne dorim să implementăm cu succes cele trei proiecte Erasmus+ și să inițiem noi proiecte POCU pentru a spori calitatea educației în școala noastră și pentru a oferi condiții mai bune de învățare elevilor noștri.
Unul dintre obiectivele propuse pentru anul școlar 2016-2017 este autorizarea unei noi specializări: Științe ale naturii - bilingv engleză, profil real, filieră teoretică, pentru a lărgi oferta educațională a colegiului și a răspunde astfel așteptărilor elevilor noștri.
La începutul unui nou an școlar vă doresc tuturor, elevi și cadre didactice, să aveți putere de muncă, să faceți cu pasiune tot ceea ce faceți, să reușiți în tot ceea ce vă propuneți! Stimați părinți, rămâneți alături de noi pentru a face din copiii dumneavoastră și elevii noștri tineri de succes!
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu