luni, 26 martie 2018

Conferința Națională a Liceelor și Colegiilor Pedagogice din România

       În perioada 22-25 martie, a avut loc Conferința Națională a Liceelor și Colegiilor Pedagogice din România. Din partea Colegiului Național Constantin Cantacuzino Târgoviște a participat directorul unității, prof. Mareș Silvia și inspectorul școlar general adjunct, prof. dr. Istrate Gabriela. Au fost prezentate de către prof. dr. Mircea Bertea concluziile cercetării privind starea de bine a elevilor în învățământul pedagogic preuniversitar. S-a lucrat în echipe la elaborarea noului regulament pentru organizarea și desfășurarea practicii pedagogice de specialitate.
       În cadrul conferinței au fost prezentate de către doamna director Silvia Mareș rezultatele proiectului KA102 VET ”Formare inițială și continuă într-o școală pedagogică europeană”, finantat de UE prin programul Erasmus+: procedura operațională revizuită privind organizarea si desfășurarea practicii pedagogice, proiecte didactice realizate de către cadre didactice - profesori metodiști ai colegiului și de către elevii de la profilul pedagogic, specializarea învățător- educatoare, fișe de observare a lecțiilor, etc.
        A fost prezentat participanților site-ul proiectului si aceștia au fost invitați să se inregistreze pe forum, să devină participanti activi și să contribuie la dezvoltarea bazei de resurse pentru elevii de la profilul pedagogic, specializarea învățător-educatoare. Au fost încurajați colegii de la liceele pedagogice din țară să aplice pentru un proiect Erasmus+ VET, prezentându-le impactul acestuia aspra participanților din instituția noastră, asupra organizației, asupra comunității. 
       Mulțumim membrilor Asociației Naționale a Colegiilor și Liceelor Pedagogice din România pentru pentru că au fost prezenți în număr atât de mare, mulțumim domnului președinte, prof. Mircea Bertea pentru organizare!
        Am fost onorați de prezența doamnei prof. Oana Ariana Bucur, secretar de stat în Ministerul Educației Naționale și a domnului Ciprian Fartușnic, director general al Institutului de Științe ale Educației.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu