luni, 4 aprilie 2016

Testare de selecție clasa a V-a

În anul școlar 2016-2017, Colegiul Național Constantin Cantacuzino Târgoviște oferă 60 de locuri pentru clasa a V-a, locuri ce vor fi ocupate prin concurs de selecție.
Pe data de 25 mai 2016, începând cu ora 9, la Colegiul Național Constantin Cantacuzino se va desfășura concursul de selecție pentru constituirea claselor a V-a în anul școlar 2016-2017.
Înscrierile se vor desfășura în perioada 16 - 20 mai 2016. Părinții interesați vor depune la secretariatul școlii: o cerere-tip de înscriere, o copie după actul de identitate al părintelui/tutorelui, o copie a certificatului de naştere al copilului,  adeverinţă medicală.

Disciplinele pentru concurs sunt limba română și matematică. Vor fi respectate programele școlare pentru clasele I-IV, în vigoare la data concursului. Concursul constă într-o singură probă scrisă, cu două părți, una pentru matematică și una pentru limba română. Proba scrisă durează 90 de minute, câte 45 pentru fiecare disciplină. Subiectele de limba română şi matematică vor avea punctaj egal (45 puncte). Punctajul final reprezintă suma punctajelor obținute la limba română și matematică la care se adaugă cele 10 puncte din oficiu.

Candidaţii vor fi declaraţi admişi în ordinea descrescătoare a notelor finale de concurs, în limita locurilor, cu condiţia ca nota obținută la proba scrisă să nu fie mai mică decât 5. Dintre admiși, pentru clasa cu predare intensivă a limbii engleze, doritorii vor susține o probă de verificare a cunoștințelor de limba engleză (scris+interviu), după încheierea anului școlar.

Toate etapele de organizare și desfășurare a concursului de selecție vor fi monitorizate video, conform procedurii operaționale privind activitatea de monitorizare prin intermediul camerelor de supraveghere video în unitățile școlare din sistemul național de învățământ pe perioada desfășurării probelor din cadrul examenelor naționale.

Dragi copii, vă urăm să aveți multă baftă!

2 comentarii:

  1. Dar cu elevii din scoala lor ce fac ca in fiecare an fac aceasta selectie pentru a reduce numarul lor de elevi. De ce dau concurs pentru introducerea altor elevi cand nu sunt in stare sa ii duca pe ai lor in clasa a VIII a. Pentru ca schimba copiii care nu sunt buni pentru ei dar care au ajuns pana in clasa a V a cu altii veniti de la alte scoli pentru a ramane cu rezultate scolare bune fiind considerata o scoala fruntasa. Sa ofere copiilor educatia necesara nu sa aduca de la alte scoli si pe ai lor care au participat 4 ani la fondul scolii sa-i trimita la alte scoli.

    RăspundețiȘtergere
  2. Întrucât numărul absolvenților de clasa a IV-a este mai mare decât numărul locurilor la clasa a V-a aprobat pentru anul școlar 2016-2017, se susține testare în vederea unei selecții corecte. Consursul nu urmărește „introducerea altor elevi”, ci oferă șanse egale tuturor absolvenților de clasa a IV-a care doresc să urmeze clasele V-VIII la Colegiul Național Constantin Cantacuzino. Elevii care vor fi admiși în clasa a V-a pot fi toți de la această unitate de învățământ sau nu, în funcție de cât de bine s-au pregătit în cei patru ani de școală. Toți copiii au avut acces egal la educație de calitate

    RăspundețiȘtergere