miercuri, 23 mai 2018

Scoala Altfel - Excursie Nucet - Potlogi


Elevii claselor a VII-a C și a VII-a B au participat marți, 22 mai 2018, în cadrul programului Școala Altfel la o excursie cultural-recreativă. Primul obiectiv al traseului a fost Stațiune pentru Cercetare DEzvoltare pentru Piscicultură Nucet.  Elevii au avut ocazia să afle despre reproducerea artificială a peștilor de cultură: crap și sturion și despre procesul de creștere în sistem intensiv și supraintensiv a crapului de cultură. Baza experimentală are o suprafață de 167 ha cu circa 90 de bazine piscicole, alimentată gravitațional cu apă suficientă și ferită de surse de poluare, unică în ţară şi printre puţinele de acest fel din Europa.

Al doilea obiectiv vizitat a fost Mănăstirea Nucet, unde elevii au mers într-o scurtă drumeție în pădurea din apropiere.

Ultimul obiectiv a fost Palatul Brâncovenesc de la Potlogi unde elevii au participat la o veritabilă lecție de istorie locală. Ansamblul a fost ridicat în anul 1698 de către Constantin pentru Constantin, fiul cel mare și prezumtivul moștenitor al tronului țării. Logofătul Radu Greceanu, cronicarul oficial al domnitorului, nota cum, în iulie 1698, “măria sa în București n-au mai șezut, ci s-a ridicat de au mers la Potlogi, de au văzut casele mării sale ce se lucra acolo ˮ.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu