marți, 23 mai 2017

DRAG DE PORTUL ROMÂNESC

Joi, 18 mai 2017, în sala de festivități a Colegiului Național Constantin Cantacuzino, a avut loc ultima activitate ]n cadrul proiectului extracurricular  DRAG DE PORTUL ROMÂNESC.
Proiectul s-a derulat pe parcursul anului școlar 2016-2017 în parteneriat educațional cu Arhiepiscopia Târgoviștei și Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița.
Elevii și profesorii prezenți la activitate au fost onorați de a-l avea în mijlocul lor pe preacucernicul părinte Ionuț Ileana, consilier eparhial în cadrul Arhiepiscopiei Târgoviștei, care a apreciat inițiativa profesorilor și elevilor de a promova portul popular prin astfel de activități, într-o lume mult prea tehnologizată și secularizată, răsplătindu-i pe elevi cu daruri din partea Arhiepiscopiei.

Doamnele Ștefan Floricica, profesor de religie și Duțu-Runceanu Angelica, profesor de limba și literatura română, coordonatoarele proiectului, au accentuat importanța cunoașterii de către elevi a tradițiilor, a simbolisticii motivelor decorative de pe iile și cămășile populare, a producțiilor și manifestărilor folclorice, pentru   conținutul de idei și sentimente care oglindesc trecutul bogat și plin de speranță al poporului român.
În cadrul întâlnirilor au fost prezentate costumele populare din toate zonele etnografice, iar elevii și-au însușit tehnicile de broderie, realizând diverse obiecte cu specific tradițional românesc: batistuțe, trăistuțe, semne de carte etc. Lucrările copiilor au fost expuse, iar pentru dăruire și implicare, pentru interesul de a cunoaște portul popular, au fost răsplătiți cu diplome.
Felicitări tuturor!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu