sâmbătă, 20 mai 2017

Ziua Colegiului Național „Constantin Cantacuzino” 2017

În 1919 se înființează „Școala Normală” din Târgoviște, inaugurându-se o tradiție autentică în pregătirea învățătorilor. 
După multe desființări și reveniri ale învățământului pedagogic la nivel liceal, din 1 septemprie 1990 Școala Normală din Târgoviște rămâne în peisajul învățământului dâmbovițean. Grație directorului de atunci, doamna profesor Minodora PLATCU, din 1994 și până în prezent activitatea unității s-a desfășurat într-un local nou, localul actual, inaugurat în prezența președintelui României, domnul ION ILIESCU. 
În anul 2000 școala noastră dobândește statutul de unitate reprezentativă, ca urmare a rezultatelor excepționale obținute de colectivul didactic în activitatea curriculară și extracurriulară - liceului i se acordă de către Ministerul Educației Naționale statutul de Colegiu  Național și actuala denumire. 
În anul 2010 Colegiul Național Constantin Cantacuzino Târgoviște primește pentru prima oară titlul de Școală Europeană, pentru dimensiunea europeană a educației practicate, titlu reconfirmat în 2013 și 2016.
Din 2013 școala își desfășoară activitatea într-un spațiu dezvoltat și modernizat printr-un proiect derulat de Primăria Municipiului Târgoviște cu fonduri europene.

De 17 ani, școala noastră sărbătorește Ziua Colegiului în data de 21 mai, ziua în care biserica îi prăznuieste pe Sfinții Împărați Constantin și Elena. Anul acesta festivitatea a avut loc mai devreme, la data de 19 mai. 

Alături de elevii si părinții cantacuzini au participat la festivitate invitați de seamă, care susțin performanța, care cred în puterea EDUCAȚIEI de calitate: reprezentanți ai Primăriei Municipiului Târgoviște, domnul Cristian Daniel STAN - primarul orașului și doamna Monica ILIE - viceprimar,

un reprezentant al Inspectoratului Școlar Județean Dâmbovița, doamna inspector școlar general adjunct Gabriela ISTRATE

doamna  Cristina MARIN, director al Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Dâmbovița

doamna Daniela Zoe - Salvați Copiii Târgoviște, partenerul nostru și sponsor al evenimentului

doamna Marcela Iordache - director al Direcției de Asistență Socială Târgoviște.

Am avut-o alături pe șefa promoției 2016, Iulia Larisa TĂNASE,  adevărat ambasador al instituției noastre, care ne-a împărtășit câteva gânduri despre experiența și performanțele de elev cantacuzin. Larisa a predat Mirunei Canache, șefa promoției 2015, un roll-up de prezentare a ofertei educaționale a colegiului și trebuie să aștepte un an până îl va primi pe al ei.

Festivitatea a fost deschisă de directorul colegiului, doamna Silvia MAREȘ, care a vorbit despre performanță în educație, despre succesul cantacuzinilor și de corul Colegiului Național Constantin Cantacuzino, coordont de prof. Elena Dragomir și prof. Daniel Uțina.

Ca întotdeauna părinții au fost alături de școală, profesori și elevi, oferindu-le premii elevilor participanți la olimpiade și concursuri școlare și profesorilor îndrumători ai acestora. Mulțumim pentru contribuția financiară Asociației Părinților Cantacuzini, Organizației Salvati Copiii, Gopo Târgoviște și doamnei Nicoleta Petcu care a oferit aranjamentele florale pentru invitați și profesorii premiați.


Primii felicitați au fost cei 8 elevi cantacuzini care au participat si au obtinut premii si mentiuni la concursurile și olimpiadele scolare, etapa națională. Încă patru elevi sunt chiar astăzi la Concursul de Matematică Adolf Haimovici, etapa națională și îi așteptăm cu premii. Felicitări tuturor!

Apoi au fost premiați cei 63 de elevi care au obținut premii și mențiuni la olimpiadele școlare, etapa județeană, împreună cu profesorii care i-au pregătit, Chiar astăzi alți doi cantacuzini au obținut premiul I la etapa județeană a olimpiadei de limba engleză. Felicitări, cantacuzini de succes!

Alți 121 de elevi ai colegiului au obținut premii la concursuri județene, regionale și naționale din Calendarul Activităților Educative Naționale finanțate de M.E.N. 2017.

Festivitatea a fost emoționantă. Atmosfera a fost plăcută, cei mai talentați dintre cantacuzini ne-au încântat cu momente artistice deosebite. 








































Publicul a fost cald, așa cum e obișnuit în marea familie a cantacuzinilor. 
Mulțumim participanților și tuturor celor care au contibuit la succesul evenimentului!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu