luni, 1 mai 2017

PER ANGUSTA AD AUGUSTA

Anul acesta, Olimpiada Nationala  de Limbi Clasice – limba latină și limba greacă a avut loc în perioada 22- 26 aprilie 2017, la Timișoara. Oraș al tineretului și plin de istorie, a primit participanți din toată țara la ediția cu numărul treizeci. 

Echipajul dâmbovițean a fost compus din cantacuzinele Danciu Maria – Cristina și Mertic Yulyssa (clasa a X-a, profil umanist, specializarea filolofie), respectiv Huminic Ioana – Teodora (clasa a IX-a, profil umanist, specializarea știinte sociale) de la Colegiul Național „Ienăchiță Văcărescu”. Timișoara, prin organizatorii concursului, le-a oferit o experință unică și memorabilă.

Mari emoții s-au resimțit la proba teoretică, susținută la Colegiul Național Bănățean Timișoara. Elevele lotului olimpic din Dâmbovița nu au fost puse în dificultate, astfel, la premierea care s-a ținut la Universitatea de Vest din Timișoara, elevele Danciu Maria – Cristina și Huminic Ioana – Teodora au reușit să aducă în județul nostru două premii speciale.


Mulțumim doamnei profesor Adina Marinescu pentru că le-a pregătit și susținut pe Yulissa și Maria. Felicitări fetelor! Yulissa, baftă la naționala de la matematică!

Orice victorie, orice succes, nu se obține decât prin luptă, prin strădanii, prin înfrângerea piedicilor aflate în cale.  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu