miercuri, 25 iulie 2018

Proiectul educaţional prin voluntariat Şcoala de Vară „Didactica de la teorie la practică” la final…


În perioada 2 – 13 iulie 2018 s-a desfășurat prin voluntariat Proiectul educaţional Şcoala de Vară „Didactica de la teorie la practică”, ca urmare a colaborării dintre Colegiul Național „Constantin Cantacuzino” din Târgoviște, Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița și Casa Corpului Didactic Dâmbovița.

Au participat 28 de eleve din clasa a a X-a B de la Colegiul Naţional „Constantin Cantacuzino” din Târgovişte, iar locația a fost Casa Corpului Didactic Dâmbovița.  
Obiectivele urmărite de Proiectul educaţional prin voluntariat  Şcoala de Vară „Didactica de la teorie la practică” au fost valorificarea potențialului intelectual al elevilor de la filiera vocaţională, profilul pedagogic, specializarea educatoare-învăţători, cu privire la capa­citatea acestora de a-și dezvolta com­petențele formate în timpul anului școlar, alături de diversificarea funcţiilor instituţiei şcolare şi creşterea rolului acesteia în comunitate, în vederea pregătirii pedagogice şi psihologice a viitoarelor cadre didactice.

Au fost abordate două conținuturi tematice: proiectarea didactică și operaționalizarea obiectivelor operaționale, prin numeroase aplicații.
Ca invitați motivaționali, sub denumirea generică ”Oameni care inspiră”, ne-au împărtășit experiențe: prof. dr. Gabriela Istrate – inspector școlar general adjunct IȘJ Dâmbovița, prof dr. Daniela Luminița Barbu – director CCD Dâmbovița, prof. Silvia Mareș - director Colegiul Național ”Constantin Cantacuzino” Târgoviște, prof. Aurora Solomon – metodist CCD Dâmbovița,  prof. Aurelia Stancu – diriginte clasa a X-a B, prof. pedagogie Florentina Radu – coordonator practică pedagogică Colegiul Național ”Constantin Cantacuzino” Târgoviște și prof. înv. preșcolar Ana Ene – metodist la unitatea de aplicație Grădinița ”Rază de Soare” Târgoviște. 
De asemenea, proiectul educaţional prin voluntariat  Şcoala de Vară „Didactica de la teorie la practică” a beneficiat de îndrumarea metodologică a dnei. Inspector școlar pentru învățământul primar prof. dr. Mirela Mihăescu și a dnei. inspector școlar pentru învățământul preșcolar prof. Victoria Tomescu.
         Elevele participante au spus, la final:


Inițiator și coordinator Școala de Vară,
Prof. Maria – Cristina Marin


luni, 2 iulie 2018

Confecționare uniforme 2018-2019

Miercuri, 18 Iulie 2018, în sala de festivități a școlii, se vor lua măsuri în vederea confecționării uniformelor școlare pentru elevii claselor pregătitoare, a V-a și a IX-a , conform următorului program:
-        -între orele 8:30 și 9:15- clasa pregătitoare A;
-        -între orele 9:15 și 10:00 – clasa pregătitoare B;;
-        -între orele 10:00 și 10:45 – clasa pregătitoare Step by step;
-        -între orele 10:45 și 11:30 – clasa a V-a A;
-        -între orele 11:30 și 12:15 – clasa a V-a B;
-        -între orele 12:15 și 13:00 – clasa a IX-a A (profil pedagogic);
-        -între orele 13:00 și 13:45 – clasa a IX-a B (profil pedagogic);
-        -între orele 13:45 și 14:15 – clasa a IX-a C (specializarea filologie,bilingv engleză); 
-        -între orele 14:15 și 14:45 – clasa a IX-a D(specializarea matematică-informatică);
-        -între orele 14:45 și 15:15 – clasa a IX-a E (specializarea științe sociale);
-        -între orele 15:15 și 16:00 – clasa a IX-a F (specializarea științe ale naturii);
           Avans pentru confecționarea uniformei- 70,00 lei.
           
           Conform R.O.F.:
-elevii din ciclul primar sau gimnazial vor comanda minimum 3 piese din 4 (fustă/ pantalon/ sarafan + vestă + sacou + hanorac);
-elevii de liceu vor comanda minimum 2 piese din 3 (fustă/ pantalon,  sacou/ vesta, hanorac).