În perioada septembrie, 2018 – august, 2019, aproximativ 450 de elevi din patru țări (România, Azerbaijan, Republica Moldova, Turcia) au desfășurat numeroase activități în cadrul proiectului eTwinning „Universe, new frontiers”.
Elevii cantacuzini au fost implicați în numeroase activități față în față, activități de programare, siguranță pe internet, scrierea unei povești a spațiului cosmic, elaborarea unui calendar, cel mai mare desen pe asfalt etc. Elevele de la clasele de pedagogic au fost implicate în elaborarea unor materiale, dintre acestea fiind o programă de curs opțional, selecție de aplicații utile în învățare, o selecție a lecțiilor cu Paxi însoțite de exemple de strategii didactice etc.
11 dintre profesorii din România, Azerbaijan și Republica Moldova au depus aplicații pentru obținerea Certificatelor naționale de calitate (NQL). În evaluare, s-a avut în vedere activitatea din proiect a cadrului didactic care a aplicat pentru obţinerea Certificatului naţional de calitate. Criterii de evaluare au fost următoarele: inovarea pedagogică şi creativitatea, integrarea activitatilor proiectului în curriculum, colaborarea dintre şcolile partenere, utilizarea creativă a noilor tehnologii (TIC), sustenabilitatea şi transferabilitatea, rezultate şi beneficii. Toți profesorii le-au obținut.
Datorită punctajului obținut/calității proiectului și faptului cel puţin doi parteneri din două țări diferite au primit Certificatul naţional de calitate, cadrele didactice au fost nominalizate pentru acordarea Certificatului european de calitate (EQL). În urma procesului de selecţie, cele 11 cadre didactice au obținut Certificatul european de calitate. Acesta reprezintă un al doilea semn de recunoaştere a succesului.
Cadrele didactice sunt următoarele:
Azerbaijan – Aliya Aghayeva,Tefekkur lisei Sumgayit
Republic of Moldova – Adriana Bujag, Heritage International School Chișinău
Romania – Silvia Mareș, Gabriela Călin, Claudia Bejinaru, Cristina Dragomir, Adiana Manole, Florentina Radu, Mărioara Radu, Isabella Ciovlică, Alexandra Miricioiu, Colegiul Național „Constantin Cantacuzino” Târgoviște
Prof. Aliya Agayeva și prof. Miricioiu Alexandra au coordonat acest proiect, această experiență inedită de învățare.